Om Vom og hundemat

Är ett norskproducerat färskfoder för hund.

Fodret är sammansatt av enbart norska och svenska råvaror och består i huvudsak av animaliska produkter.

 

Råvaror som används i tillverkningen är: Kyckling, blandade inälvor, nötvom, lax, nötlever och ägg.

 

Vi har också en blandning med ris.

Alla blandningarna från Vom og Hundemat har vitaminer och mineraler,som täcker hundens dagliga behov, tillsatta.

 

Alla blandningar från Vom og Hundemat kan användas som tilläggsfoder och de flesta blandningar fungerar också utmärkt som helfoder.

 

Färskfodret från Vom og Hundemat innehåller inte tillsatseri form av smak- eller färgämnen.

 

Färskfodret innehåller inte konserveringsmedel eller tillsatt vatten.

 

Vom og Hundemat har funnits i Sverige sedan 2009 och Vom Norge bygger nu en fabrik i Sverge för att kunna växa ytterligare.


 

Hundmat med lax(Nr. 25)

Kyckling, inälvor, nötvom och lax. Vitaminiserat.

Den här blandningen är den samma som HUNDMAT, men innehåller dessutom lax. Laxen är rik på marina omega-3 fettsyror. Hundmat med lax har därför en mycket fördelaktig nivå av deessentiella fettsyrorna DHA och EPA. De här fettsyrorna har god effekt på ledhälsa och immunförsvar, samt bidrar till god hud-, tass- och pälskvalitet. HUNDMAT med lax passarbra både som tilläggsfoder och helfoder.

 

Hundmat (Nr. 33)

Kyckling, inälvor och nötvom. Vitaminiserat.

HUNDMAT är tillsammans med HUNDMAT med lax vår mest populära blandning och har varit i produktion sedan Vom og Hundemat startade år 2000. Blandningen kan gärna användas som helfoder, men då rekommenderar vi att du tillsätter 5ml* (en tesked) fiskoljaeller sälolja. Alla blandningarna från Vom og Hundemat passar utmärkt som tilläggsfoder och du kan blanda färskfoder från V&H med torrfoder i det mängdförhållande som du önskar. *per dag per 20 kg hund.

HUNDMAT m/ris

Kyckling, nötvom och ris. Vitaminiserat.

Hösten 2009 blev äntligen HUNDMAT med ris färdigt för försäljning. Det här är en produkt som har efterfrågats av dvärghundsägare som inte vill använda torrfoder. Mycket inaktiva hundar och vissa dvärghundar kan få väldigt trög mage av de övriga produkterna från Vom og Hundemat. Det beror på att ingredienserna som vi använder har mycket hög smältbarhet och väldigt lite kommer ut i andra änden.

 

HUNDMAT med ris innehåller kolhydrater, som står för 12,5% av den omsättliga energin. Den är den enda blandningen som inte uteslutande består av animaliska råvaror. HUNDMAT med ris är därför mindre energitätt. Den här kombinationen passar för hundar som lider av övervikt och/eller mycket trög mage. Blandningen passar utmärkt somhelfoder, men då rekommenderas omega-3 tillskott i form av säl- eller fiskolja.

 

Sprint

Kyckling, nötvom, nötlever, lax och ägg. Vitaminiserat.

SPRINT är den mest proteinrika blandningen från Vom og Hundemat. Precis som i VALPFODER är de blandade inälvorna borttagna, men SPRINT innehåller ännu mer nötlever och har tillsatt ägg. Det här resulterar i en blandning där hela 32% av den omsättliga energin kommer från protein. SPRINT innehåller en mycket fördelaktig proteinnivå för aktiva hundar och passar mycket bra för hundar som används till jakt, drag, lure coursing, kapplöpning eller agility.

 

När man bara använder animaliska råvaror blir också kvaliteten på proteinet väldigt god. En god proteinnivå hjälper till att skapa en låg skadefrekvens i muskulaturen och goda blodvärden. Eftersom proteiner innehåller hälften så många kalorier som fett, är SPRINT paradoxalt nog ett magrare foder än HUNDMAT och HUNDMAT med lax. Att utfodra med SPRINT är därför inte ändamålsenligt vid utfodring av hundar under extrema förhållanden där kaloriförbruket kräver en högre energitäthet. Men som foder under uppbyggnadsfasen är SPRINT förstavalet!

 

VALPFODER

Kyckling, nötvom, lax, ägg och nötlever. Vitaminiserat.

Lite mer protein - lite mindre fett. I valpfodret har vi tagit bort de blandade inälvorna, men tagit tillvara på nötlevern och tillsatt ägg. Det här har resulterat i ett färskfoder med mindre fett och mer protein än våra traditionella blandningar HUNDMAT och HUNDMAT med lax. 29% av den omsättliga energin i VALPFODER kommer från protein och ser till att valpen växer och utvecklas på rätt sätt.

 

Det är svårt att beräkna fodermängden till en valp och det varierar beroende på valpens ålder. Även ras och aktivitetsnivå påverkar hur mycket mat valpen behöver. Om du använder VALPFODER som helfoder kommer de flesta valpar, speciellt under unghundsstadiet, att behöva betydligt mer mat än vuxna hundar. VALPFODER kan mycket väl användas som fullfoder. Var noga med att ta tillvara valpens aptit, den bör äta när den erbjuds mat. Om inte valpen vill äta, bör du ta undan maten. Fall inte för frestelsen att erbjuda valpen godare och godare mat om den äter dåligt.


NÖTVOM

100% nötvom. Vitaminiserat.

Användningen av nötvom som tilläggsfoder har länge varit populärt bland slädhundsfolk och jägare. Nötvom är numera en magrare produkt än vad den var förr, eftersom mycket av fettet skärs bort. NÖTVOM från Vom og Hundemat luktar inte speciellt mycket, men har hög smaklighet. Många hundägare använder den här produkten. NÖTVOM har ett lågt innehåll av kalcium och fosfor och bör därför inte användas som helfoder under längre perioder.

 

KYCKLING

100% kyckling. Vitaminiserat.

KYCKLING är ett utmärkt tilläggsfoder, som består av kött, skinn och ben från kyckling (men inte inälvor, huvud eller klor). Den här produkten har visat sig vara det mest allergivänliga alternativet från Vom og Hundemat. Många hundar med omfattande allergiproblem har fungerat utmärkt på den här maten, som då har använts som helfoder.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Catrin Larsson | Svar 28.07.2014 18:50

Jag har en hund som är spannmålsallergiker, är det garanterat inget spannmål i maten och lukter det mycket om det? Hon äter Nordic hundfoder det luktar köttfärs

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

14.07 | 11:40

Hej,
Finns det någon valpkurs som börjar efter sommaren och dom det finns plats kvar?

...
05.07 | 14:53

Hej
kloklippning kontaktar man Linda direkt hon bokar tider och allt.
Tel. 070249 91 99

...
05.07 | 07:26

Kloklippning

...
20.05 | 18:44

Undrar om du har plats på en valpkurs, Med vänlig hälsning, Anna Rosén

...
Du gillar den här sidan